workshop op locatie

Dansen & Schilderen

Biodanza en schildersworkshop

Het leek wel een droom! Het is dinsdagochtend 18 juli, 25 graden, de zon schijnt en we verzamelen ons op een open plek in het bos naast een indrukwekkende wilgenboom. Iedereen is opgetogen want vandaag zal de Biodanza les van Marlie anders zijn dan anders. We dansen op onze blote voeten in het koele gras terwijl de zon onze ‘bolletjes’ van boven verwarmt. Onze harten worden geopend en we voelen ons met elkaar verbonden.

Het was een prachtig experiment met een nog wonderlijker eindresultaat. Samen met Marlie Wetemans en Annemieke Vet organiseerde ik de afsluiting van het Biodanzaseizoen. Marlie verzorgde een mooie Vivencia, als Biodanza instructrice, Annemieke en ikzelf, als kunstenaars, verzorgden de aansluitende intuïtieve schildersworkshop. Tijdens Biodanza kom je in een flow terecht en deze flow kun je doortrekken op je schildersdoek. De kleuren en vormen weerspiegelen dan letterlijk jouw emotie of energie! De kracht zit hem in de vrije expressie en de ruimte voelen om werkelijk van binnen naar buiten te kunnen werken. Dus dat vraagt van de deelnemers een behoorlijk stukje controle loslaten, zelfacceptatie en durven om in je autonome kracht te gaan staan zonder vergelijken met de ander en negatief zelf oordeel.

Er werden behoorlijk wat ‘schilder barrières’ overwonnen en uiteindelijk ging iedereen met een glimlach en een kleurrijk kunstwerk richting huis. We hoorden terug van de deelnemers:
” Dit is nog leuker dan ik vooraf verwachtte.”
“Het was een inspirerende workshop, ik ga hier thuis mee verder!”
“Ondanks de weerstand die ik voelde vooraf heb ik toch enorm genoten van het schilderen.”

Dit experiment met een gecombineerde vorm van expressie bleek een groot succes te zijn, uiteraard was ons ‘groene atelier’ ook een cadeau om in te werken. Maar ook in een binnensituatie de dag erna tijdens onze workshop in Weesp was het weer een zeer bijzondere ervaring waarin de meest uiteenlopende artistieke doeken tot stand kwamen, allemaal met hun eigen unieke verhaal. Ik voel me dankbaar voor deze creatieve samenwerking en voel me gezegend met deze intens mooie ervaringen!

Geef een reactie