Creatief bewustzijn

Creëer je eigen wereld

Wanneer je de ruimte leert voelen om je eigen hart en spontane impulsen te volgen dan gebeurt er iets magisch. Misschien ken je deze uitspraak: “Beauty is always in the eye of the beholder.” Oftewel de wereld is zoals jij deze zelf waarneemt en jij hebt zelf de keus met welke informatie je jouw blik op de wereld voedt. Bijvoorbeeld met angst of liefde, dit kan nogal een verschil in je ervaring van levensgeluk veroorzaken.

“Maar Irma, de wereld is toch een grote pot ellende?” Jazeker, wanneer je de televisie, internet, of de radio aanzet dan hoor je bijna niets anders dan verschrikkelijke en angst opwekkende verhalen. Realiseer je ten alle tijden dat je zelf de keus hebt om hier naar te kijken of te luisteren. Jouw vinger drukt dat knopje in! Ja echt! Ik daag je uit om in plaats van al dit ‘nieuws’ eens een boek te gaan lezen over een onderwerp waar jouw hart warm van wordt, iets waar je blij van wordt. Kijk eens of je je na een maand al iets anders voelt? Wanneer je begrijpt dat ook dit een vorm van voeding voor je geest en lijf is… is de sky the limit!

Wat heeft dit dan met creativiteit en kunstzinnig werken te maken? Wat ik krachtig vind aan expressief en kunstzinnig werken is dat je bepaalde inzichten kan gaan visualiseren, belichamen of eigenlijk concretiseren. Zo heb ik dit inzicht, over voeden met liefde en je eigen wereldbeeld creëren, gevisualiseerd met een, jawel, wereldbol (globe). Tijdens de feestelijke opening van mijn atelier hebben al mijn lieve vrienden, relaties en familie een geheel eigen kunstuiting op mijn wereldbol achtergelaten. Dit vormt nu heel letterlijk mijn wereld. Dit proces is heel helend en positief voor mij geweest. Je ziet hier de liefdevolle oer intenties van ‘de mens’ in terug. Wij zijn niet als soort geboren om te haten en te wreken, maar om liefdevol samen te werken. 

Ben jij ook nieuwsgierig naar hoe jouw mooiste wereld eruit kan zien, wanneer jij zelf de ontwerper bent? Meld je dan nu aan voor de workshop: Jouw Wereld Cirkel 

fotografie: @studio.aukje.simone

Geef een reactie