Circulaire Workshop

FeetBack

FootPrint Fest community art project FeetBack

14 oktober wordt het Footprint Fest georganiseerd op het Kotterplein in Almere Buiten en ik mag daar in een van de vele tenten een circulaire en artistieke workshop gaan verzorgen. In mijn geval zal het gaan over onze persoonlijke ecologische Footprint, gemaakt van dagelijkse restmaterialen zoals bijv. wegwerp verpakkingen. Deze persoonlijke footprints van de workshopdeelnemers zullen samengevoegd gaan worden tot een hele grote gezamenlijke footprint, een community art. Op deze manier zal er een visuele ‘FeetBack’ ontstaan over ons gedrag en de invloed die we met onze dagelijkse keuzes als individu hierop hebben. Hoe verhoud ik me als individu tot de massa? Wat is mijn eigen aandeel? Hoe maak ik zelf al een impact op mijn eigen Ecologische Footprint?

Ik ben op zoek naar allerlei kleurrijke (schone) restmaterialen om dit artwork mee te kunnen maken. Dus heb je nog (afval) materialen zoals dagelijkse verpakkingen die je normaal wegwerpt van papier, karton of plastic liggen? Ik kom het graag bij je ophalen! Stuur me een e-mail en ik neem z.s.m. contact met jou op! Hopelijk ontmoeten we elkaar weer tijdens deze workshop op het Footprint fest op 14 oktober.

Wist je dat…

…de vrijwilligers van mijn project de Teken Cirkel ook een eigen marktkraam hebben tijdens het Footprint Fest? Hier kun je de door deze kunstenaars gemaakte werken kopen ter ondersteuning van het project! Het gaat hier om reproducties van de kaarten die zij tekenden voor een buurtgenoot, gewoon om hun dag meer kleur te geven. De liefde spat er dan ook werkelijk vanaf! En ook deze lijsten zijn allemaal hergebruikt om zo de de ecologische footprint zo klein mogelijk te houden. Kom langs en laat je inspireren!

Meedoen is korting!

Leuk om te weten: maak je een FootPrint tijdens mijn FeetBack workshop dan krijg je een mooie korting op een van deze Artworks van de TekenCirkel!

Geef een reactie