Community Art, Creatief bewustzijn, creative community, TekenCirkel

Welkom bij de Teken Cirkel!

Wil je samen meer (be)tekenen voor je eigen buurt? Tijdens dit wekelijkse Buurtinitiatief kom je een kaart tekenen voor een bekende of onbekende buurtgenoot. Je komt als deelnemer helpen door jouw creativiteit in te zetten om een buurtgenoot zijn/haar dag meer kleur te geven.

Waarom samen (be)Tekenen?​

Mijn droom is om positieve gezondheid te stimuleren door middel van kunst en creativiteit. Samen met tien deelnemers uit Almere Haven teken ik wekelijks op de woensdagochtend in mijn atelier een kaart voor buurtgenoten in Almere Haven. We tekenen op A5 formaat een liefdevolle tekening en schrijven er een positieve tekst achterop. s ’Middags fiets ik door de wijk om de kaarten huis aan huis te bezorgen.

Mijn wens is om met deze kleine kunstwerkjes de dag van een buurtgenoot meer kleur geven. De deelnemers wil ik een creatieve ontmoetingsplek bieden waar ze zich thuis voelen en in verbinding komen met zichzelf en elkaar. Ik wil ze de ruimte bieden om ontspannen te werken aan hun eigen talenten en tegelijk bij te dragen aan meer positieve verbinding binnen ons ‘dorp’ Almere Haven. Moet je kunnen tekenen? Wie bepaalt of jij dat kan? Juist… iedereen is welkom!

Extra informatie​

Samen aan een tafel tekenen en creëren schept een band. Er ontstaan bijzondere gesprekken en ontmoetingen in een ongedwongen sfeer. Tekenen en beeldend werken kan ook de kloof van taalverschillen verkleinen, waardoor de drempel ook lager kan voelen voor mensen die bijvoorbeeld de Nederlandse taal nog niet goed beheersen. Het feit dat je een liefdevolle intentie meegeeft aan jouw unieke kaart voor een buurtgenoot zal een stukje zingeving toevoegen aan jouw dag en die van de ander!

Hoe ziet een TekenCirkel ochtend eruit?

  • Elke woensdagochtend in het Heppie Kookcafe, Markt 68, Almere Haven, m.u.v. de schoolvakanties
  • We starten om 10:00 uur en stoppen om 12:00 uur.
  • We tekenen een kaart met artistiek vrijheid en een liefdevolle intentie voor een (onbekende) ander.
  • De activiteit zelf is gratis, maar de afname van tenminste 1 consumptie wordt wel enorm gewaardeerd.
  • Alle benodigde creatieve materialen zijn aanwezig.

Geef een reactie